Zo kies je het beste matras voor jouw lichaam en slaaphouding

matras

Je matras heeft direct invloed op je nachtrust en je gezondheid. Zonder een goed matras kun je namelijk last krijgen van slapeloosheid en dat is niet goed voor je, zowel mentaal als fysiek niet. Een goed matras kiezen is echter lastig want hoe weet je nu wat er bij jou past? Met deze tips lukt het ongetwijfeld.

Slaap

Ga naar een specialist voor je matras

Matrassen kun je tegenwoordig op veel verkooppunten vinden. Een deel van de (online) verkooppunten heeft zich daadwerkelijk gespecialiseerd in matrassen. Hier kun je een goed matras kopen of online een passend matras bestellen. Een ander deel van deze aanbieders is niet gespecialiseerd in het aanbieden van matrassen. Zij verkopen zo nu en dan eens matrassen. Onthoud altijd dat je de beste matrassen bij een specialist koopt.

Wat is je slaaphouding?

Slaap je op je rug, op je buik of op je zij? Dit heeft een impact op de keuze van je matras. Je lichaam moet immers juist ondersteund worden. Slaap je op je zij, kies dan een matras waarin je schouders en heupen diep genoeg kunnen wegzakken. Als rugslaper kies je best een matras die je rugholte goed ondersteunt. Wie op zijn buik slaapt kan beter een iets hardere matras kopen.

Comfortabel

Hoe stevig moet je matras zijn?

De stevigheid van een matras hangt af van je lichaamsbouw. Heb je een gemiddelde lengte en gewicht, dan is een matras met medium ligcomfort ideaal. Ben je groter of lichter, dan koop je best een zachte matras. Met een kleinere of zwaardere lichaamsbouw zal je het best liggen op een harde matras.