Zindelijkheid maken

Dat het veel tijd en energie kost om je kindje zindelijk te maken, dat weet iedere ouder. Het ene kindje heeft er zin in, terwijl de ander die luier wel lekker makkelijk vindt. Geduld, maar ook slimmigheden helpen je om je kindje zindelijk te maken. Oefenbroekjes kunnen een slimme strategie zijn om niet alleen je kindje te helpen, maar ook zal het jou een hoop werk schelen.

Oefenbroekjes als strategie

Veel kinderen vinden de luier wel prima. Je plast en de luier absorbeert wel. Dat was natuurlijk ideaal, toen je kindje door moest slapen. Nu je van de luiers af wilt, is dat toch een ander verhaal. Dan maar een onderbroekje. Maar als je na 10 natte onderbroeken nog geen licht aan het einde van de tunnel ziet en alleen maar was, dan kan de moed je in de schoenen zinken. Een oefenbroekje is dan ideaal. Voor je kindje voelt het als hij plast alsof hij in een onderbroek plast. De waterbestendige buitenlaag is jouw hulpmiddel, want die zorgt ervoor dat je niet meteen hoeft te dweilen, maar de plas in het broekje blijft.

Geen wondermiddel, wel hulpmiddel

Een oefenbroekje is geen wondermiddel. Je zult nog steeds veel aandacht moeten besteden aan het zindelijk worden. Maar doordat je kindje zelf wordt geconfronteerd met de gevolgen, zal die sneller geneigd zijn om naar het potje of de wc te gaan als het moet plassen. Daarbij kun je je ook voorstellen dat het geen gewone luier is. Dus na een plas, zal het broekje toch verschoond moeten worden. Het absorbeert de urine dus niet, zoals een gewone luier dat doet. Wel helpt het om kinderen sneller zindelijk te maken. Die nattigheid in je broek voelt namelijk helemaal niet fijn. Dat wil je liever niet nog een keer meemaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *