Wat doet een administratief medewerker?

De vraag ‘wat doet een administratief medewerker’ is niet eenvoudig te beantwoorden. Het hangt sterk af van de organisatie waar je een baan hebt welke werkzaamheden je moet doen. In grote lijnen kun je stellen dat de vraag ‘wat doet een administratief medewerker’ wordt beantwoord met secretariële werkzaamheden, activiteiten als receptionist en telefonist en werkzaamheden als bedrijfsadministratief medewerker. Er zijn echter ook invullingen van het takenpakket mogelijk waarbij de vraag ‘wat doet een administratief medewerker’ moet worden beantwoord met een combinatie van twee of zelfs nog meer uit het lijstje met de werkzaamheden.

Specialisaties

Als je op de vraag ‘wat doet een administratief medewerker’ een wat simpeler antwoord wilt, kun je kiezen voor een specialisatie. Als administratief medewerker heb je daarbij drie opties. Je kunt je specialiseren als secretaresse, als financieel administratief medewerker en als commercieel administratief medewerker. Een secretaresse vereist wel een aanvullende opleiding, maar dan is de vraag ‘wat doet een administratief medewerker’ te beantwoorden met ‘het ondersteunen van het management’. Bij een financieel administratief medewerker is het antwoord ‘inzicht verschaffen in de financiële situatie van het bedrijf’. En als commercieel administratief medewerker is het antwoord ‘de verkopers in het bedrijf ondersteunen’.

Fabius Opleidingen

Je kunt de verschillende antwoorden op de vraag ‘wat doet een administratief medewerker’ ook gebruiken om voor jezelf te bepalen waar je je toekomst mee bezig wilt houden en daar een opleiding bij te kiezen bij Fabius Opleidingen. Als je het management wilt ondersteunen kies je voor de opleiding tot secretaresse of office manager. Wie zich liever bezig houdt met de financiële kant kiest voor de opleiding financieel administratief medewerker. En als je geïnteresseerd bent in de verkoop kun je daar een baan in vinden met de opleiding commercieel administratief medewerker. Zoals je ziet biedt Fabius Opleidingen veel keus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *