Tips voor een vakantie met de auto

Ben jij van plan om met de auto op vakantie te gaan? Daar wil je natuurlijk goed voorbereid op zijn. Een vakantie hoort een heerlijke ontspanning te bieden waar je al voor kan zorgen door deze blog eens door te nemen. Wij geven je namelijk een aantal tips voor een vakantie met de auto!

Controleer de auto op onderhoud

Voordat je vertrekt met vakantie is het slim om de auto eerst nog even na te laten kijken door je garage. Zo weet je zeker dat de auto geen onderhoud nodig heeft en dat je op vakantie niet voor verrassingen zal komen te staan. Plan deze afspraak wel op tijd in, wanneer er namelijk wel iets aan de hand is met de auto is er genoeg tijd om dit te repareren. Ga hiervoor naar Honda Wesselink!

De dekking

Dan is het belangrijk dat je de dekking checkt van de auto. Stel dat je net een ongeluk krijg met je Honda in Rijssen, dan is het slim om te weten hoe je verzekerd bent. Al helemaal als je op vakantie gaat naar het buitenland wil je niet tegen het probleem aanlopen dat je niet goed verzekerd bent. 

Groene zones

In diverse landen kan het voorkomen dat je door bepaalde groene zones gaat. Dit zijn zones waar je alleen mag komen met een auto die duurzaam is. Hiervoor heb je een sticker nodig op je auto die op de plek waar je doorheen komt wordt gecheckt. 

Verplichtingen in auto

De regels in Nederland zullen verschillen met die van in het buitenland. Je zult als je met de auto op vakantie gaat moeten voldoen aan bepaalde regels en richtlijnen. Denk bijvoorbeeld aan gele hesjes of een gevarendriehoek. Lees je hier eerst goed op in voor het land waar je heen gaat of doorheen komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *