Schoonmaakbedrijf huren: waar moet je op letten?

schoonmaakbedrijf

Als je een kantoorpand hebt voor je bedrijf, moet je er ook voor zorgen dat er regelmatig wordt schoongemaakt. Hiervoor kun je natuurlijk een werknemer opleiden, maar het is vaak makkelijker om een schoonmaakbedrijf in te huren. Schoonmaakbedrijven hebben al opgeleide werknemers en ze hebben eveneens de juiste schoonmaakspullen in huis. Waar moet je nu op letten bij het inhuren van een schoonmaakbedrijf? In dit artikel lees je hier meer over.

schoonmaakbedrijf

De frequentie bepalen

Voordat je een schoonmaakbedrijf gaat inhuren moet je eerst nadenken over de gewenste frequentie. Je kunt het schoonmaakbedrijf eens per twee weken of eens per maand laten schoonmaken. Of je kunt ervoor kiezen om ze eenmaal of zelfs meerdere malen per week te laten komen, zodat alles steeds spik en span is. Dit hangt geheel af van jouw persoonlijke voorkeuren en natuurlijk van je budget. Je kunt het beste ook meteen bedenken op welke dag en tijd de schoonmakers het beste kunnen komen.

Maak duidelijke afspraken

Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken met het schoonmaakbedrijf over wat er precies wordt gedaan. Misschien vinden zij even stofzuigen voldoende, terwijl jij ook graag wilt dat ze dweilen en het stof afnemen. Of misschien heb je liever dat ze eens per week stofzuigen en eens per twee weken dweilen. Zet dit voor jezelf goed op een rijtje en maak duidelijke afspraken met het schoonmaakbedrijf.