Oorzaken muffe geur caravan

muffe geur caravan

Voor veel mensen is er niets zo leuk als erop uit te trekken met de caravan. Een caravan biedt zoveel mogelijkheden als het gaat om reizen naar leuke bestemmingen. Waar je ook heen gaat, je hebt altijd de beschikking over je eigen vertrouwde omgeving in de caravan. Heel erg handig want hij hangt zo aan de trekhaak en je neemt hem overal mee naartoe. Ook hebben veel caravans de beschikking over een kleine douche of zelfs een kleine badkamer. Ook hebben ze vaak een groot steen en een keukentje. En over deze aspecten van de caravan gaan we het in dit artikel hebben. Want het komt nog wel eens voor dat men een muffe geur caravan ervaart. Men vraagt zich dan af hoe dit ontstaat en wat deze muffe lucht veroorzaakt. Er kunnen verschillende oorzaken zijn die ervoor zorgen dat er een muffe lucht optreedt in je caravan.

Verschillende oorzaken van een muffe geur in je caravan

Doordat ze was eerder is beschreven, veel caravans beschikken over een natte ruimte, een badkamer of een douche, is de kans op muffe geurtjes ook bijzonder groot. In ruimtes waar wordt gewerkt met water of vocht, kan het muf gaan geuren. Een oorzaak van deze soort lucht kan worden gevonden in bijvoorbeeld een doucheputje of in een wasbak. Het is een goed idee om deze even los te koppelen en te kijken wat er schuilgaat onder het roostertje. Vaak vind je daar de oorzaak van de muffe lucht. Dit kan bijvoorbeeld een hoop haar zijn dat in de loop der tijd in het putje verzeild is geraakt. Vervolgens zijn er veel ladingen shampoo en afval water overheen gegaan. Dit is allemaal in dat hoopje gaan zitten en samen maakt dit die geur.

muffe geur caravan

Wat te doen als je de oorzaak niet kunt vinden?

Soms komt het voor dat je de oorzaak van de geur niet kunt vinden. Je bovenstaande stappen uitgevoerd maar dat blijkt toch niet het probleem te zijn. Het kan dan zo zijn dat je te maken hebt met schimmelvorming ergens in de caravan. Hier in dit geval een gespecialiseerd bureau in dat metingen doet om vast te stellen waar de geur vandaan komt en hoe hij kan worden opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *