Het merk, Fred Perry

Fred Perry kleding

Het immens populaire merk heeft zijn naam te danken aan, Frederick John Perry, één van de meest bekende tennisspelers uit de Engelse geschiedenis. De in 1909 geboren Engelsman heeft samen met een oud profvoetballer van Amerikaanse komaf, namelijk Tibby Wegner, de zweetband uitgevonden. Dit was het begin van Fred Perry sportswear, na de zweetband werd al snel het eerste polo shirt aan het assortiment toegevoegd. De polo werd gepresenteerd op Wimbledon en groeide al snel uit tot een groot succes. Seizoen na seizoen, laat dit wonderlijke merk al tientallen jaren zien dat zij aan de top van de fashion wereld behoren.

Uitbreiden, uitbreiden en nog eens uitbreiden

Het meest bekende artikel uit het assortiment is de eerder genoemde polo. Uiteraard neemt het merk geen genoegen met slechts één populair product, dus zijn zij flink gaan uitbreiden. Fred Perry biedt naast veel soorten polo’s, ook T-shirts, sweaters en jassen aan. Elk seizoen wordt er een nieuwe kleding lijn ontworpen, innovatie staat daarom ook hoog in het vaandel. De diversiteit aan prachtige kleuren die worden toegepast op de mode artikelen zorgen ervoor dat ze kunnen worden gebruikt voor verschillende looks. Door het aanmoedigen van deze mogelijkheden is het merk voor iedereen geschikt. Heren op een chique golfclub, jongeren op school, eigenlijk draagt iedereen Fred Perry en ook iedereen kan het goed hebben.

Uniek logo

De lauwerkrans, het beeldmerk, is aangeboden vanuit Wimbledon en staat voor het herkenningsteken van Fred Perry. Uit de klassieke oudheid werden lauwerkransen enkel geschonken aan overwinnaars. De afgelopen decennia is het symbool uitgegroeid tot het herkennen van stijl. Het is verbazingwekkend hoe een merk dat is begonnen als sportief klassiek en sportief casual inmiddels is uitgegroeid tot brand dat vooraan staat in de mode-industrie. Het sterke logo blijft ook na meerdere keren wassen goed intact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *